Lehullt a lepel a ZTE Axon 20 5G kijelző alá épített kamerájának működési elvéről

2020. augusztus 31.
6.2741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szeptember 1-jén dobja piacra a ZTE az innováció terén világszenzációnak tekinthető Axon 20 5G névre keresztelt okostelefont, melynek a különlegességét a kijelző alá épített szelfikamera adja, amire korábban még egyetlen készülék esetében sem volt példa.

Hogy miként működik ez a technika a gyakorlatban? Erre a kérdésre válaszolt most a ZTE, akik a Weibón bejelentették, hogy az Axon 20 5G képernyője hét rétegből tevődik össze, ezáltal a védőüveg alatt ott van a polarizátor, az érintőpanel, egy "encapsulation" üveg, maga az OLED panel, végül pedig minden más, ami egy modern okostelefon zavartalan működéséhez szükséges.

Mindegyik réteget egy teljesen új anyaggal vontak be, ami nemcsak jó vezetőképességgel rendelkezik, de átlátszó és fényáteresztő is egyben, ezzel elnyomva minden olyan optikai hatást, mely megváltoztathatja egy kép színét vagy mélységét - ami a képernyő anyaga kapcsán volt a legnehezebb feladat -, ezzel biztosítva, hogy a rétegek mögé elrejtett kamera könnyedén átláthat majd a teljes panelen.
2 hozzászólás

Fikarc

3 éve, 11 hónapja és 11 napja

Nagyon kíváncsi leszek a működésre majd, meg hogy mennyire kavar bele a kijelzőbe.

válasz erre

techiii

3 éve, 11 hónapja és 11 napja

Jól hangzik de ennyi kamerát...

válasz erre