Lehetetlen javítani az Essential Phone-t, mert több benne a ragasztó, mint az alkatrész!

2017. szeptember 07.
4.0931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az iFixit csapata úgy határozott, hogy gyakorlott szakembereik jóvoltából megvizsgálják, mennyire könnyedén javítható Andy Rubinnak, avagy az Android szülőatyjának legújabb okostelefonja, amit nagy reményekkel várt az iparág.

Úgy tűnik azonban, hogy dacára a nagy várakozásnak és a telefon szemrevaló küllemének, a szakemberek 10-ből mindössze egyetlen pontot adtak a készülék javíthatóságának, mert szétszerelés közben döbbentek rá arra, hogy az Essential Phone konkrétan javíthatatlan, ha elromlik benne valami.

Az iFixit szakemberei már akkor komoly bajban voltak, amikor megpróbálták szétszedni a telefont, hiszen a láthatatlan illesztések miatt nehéz volt megkezdeni a szerelést, de a helyzetet tovább rontotta, hogy ezt követően szinte minden alkatrész esetében erős ragasztóanyaggal találták szembe magukat.

Ez azért nagy probléma, mert a ragasztó eltávolítása szinte lehetetlen feladat úgy, hogy ne tegyünk kárt a készülék egyéb alkatrészeiben, de nagyobb gondok is vannak, így például az alaplaphoz rögzített USB-C port vagy a szinte hozzáférhetetlen és cserélhetetlen akkumulátor.

Kijelenthető tehát, hogy az Essential Phone-t nem úgy tervezték, hogy meghibásodás esetén könnyen javítható legyen...

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

inkognito

7 éve, 2 hónapja és 7 napja

Azért nem mindenki szedi szét a telefonját...

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 2 hónapja és 7 napja

Bíznak magukban hogy nem fog meghibásodni. röhögő smiley

válasz erre

technomancer

7 éve, 2 hónapja és 7 napja

Hát ez a mai telefonokkal egyre inkább így lesz. Kompakt, vízálló készülékek, amiket nagyon össze kell rakni. Addig amíg cserélik ha hibás, nincs gond.

válasz erre

Porthos

7 éve, 2 hónapja és 7 napja

röhögő smiley hát ez gáz nagyon.

válasz erre