Lehet, hogy mégsem fognak a Hold déli sarkán landolni a NASA asztronautái 2024-ben

2020. szeptember 18.
108.4071
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az elmúlt években a legnagyobb figyelmet egyértelműen az Artemis-misszió kapja, aminek keretén belül a NASA asztronautákat fog vinni a Holdra, majd rá négy évre a Marson is landolnak, viszont most jött a sztorihoz egy kis kiegészítés.

Az űrügynökség tisztviselői elmondták, hogy mégsem olyan biztos, hogy a Holdon való landolás után ellátogatnak a déli sarkra, legalábbis Jim Bridenstine elhintette, hogy nem lepődne meg, ha az első Artemis-űrhajósok számára még rizikós lenne ennek az útnak a megtétele.

A kérdéses régió azért érdekes a jövőbeli felfedezők számára, mert a vízjég sötét kráterekben lapul meg, ahol a napfény soha nem érheti el egészen, ez pedig akár még üzemanyagként is használható lehet. Ellenben most úgy tűnik, hogy a NASA arra készül, hogy szükség lesz egy tartaléktervre, ha a déli sarkhoz akarnak látogatni. A sarkpontokat nehezebben lehet elérni, mint az egyenlítői régiókat, ezért ha a NASA akadályba ütközik a projekt során, akkor egy könnyebben megközelíthető landolási pontot fognak választani a déli sark helyett.
3 hozzászólás

Mordorer

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mostanában semmi nem akar összejönni nekik...

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez már ciki szerintem. Annak idején mindent legyőztek, ott voltak egy csomószor, most meg még odarepülni sem tudnak.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ehh.... Hogy még ez sem jön nekik össze...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink