Lehallgatta felhasználóit a népszerű La Liga focis alkalmazás

2019. június 14.
3.0741
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Amelyik készülékben mikrofon van, az képes arra, hogy lehallgassa használóját, ez a kijelentés pedig újra és újra bebizonyosodik, elegendő most a La Liga nevű focis alkalmazás példáját kiemelni a sorból, az applikációról ugyanis kiderült, hogy rendszeresen fülelte használóit.
 

A kérdéses applikáció márpedig teljesen ártatlannak tűnt, csak statisztikákat és meccseredményeket követhettek nyomon rajta a rajongók, és bár korábban is felmerült, hogy nincsenek túl tiszta szándékai a fejlesztőknek, most azonban kiderült, hogy valóban gyakran aktiválták a felhasználók tudta nélkül a telefon mikrofonját azért, hogy belefüleljenek a környezetbe.

Ennek az oka az volt, mert szerették volna így felderíteni azokat a régiókat, ahol licencek nélkül, tehát lényegében illegálisan sugároznak mérkőzéseket. A La Liga fejlesztői elismerték a lehallgatás tényét, azonban kiemelték, hogy nem titkolóztak, hiszen a program telepítésekor engedélyt kértek a mikrofonok és a GPS használatához is, ezek nélkül az app ugyanis nem települt fel.

Más kérdés, hogy egyrészt ki nézi ezeket az engedélykérő ablakokat, másrészt pedig ki gondolna egy ilyen, már-már futurisztikus lehallgatási módszerre akkor, ha egy ártatlannak tűnő applikáció hozzáférést kér a telefon mikrofonjához. A spanyol hatóságok természetesen vizsgálatot indítottak a La Liga ellen, és komoly bírságot, 250 ezer eurót szabtak ki rájuk.
3 hozzászólás

Fikarc

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Korrekt büntetés.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Helyes, a büntetés abszolút korrekt.

válasz erre

Harder

7 hónapja, 3 hete és 4 napja

Sajnos ezen már meg sem lepődöm.

válasz erre