Legkorábban jövőre indulhat ismét növekedésnek az okostelefonos piac

2018. június 01.
4.6221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Idén sem várható jelentős fellendülés az okostelefonok piacán - állítja az IDC legújabb elemzése, a cég szakemberei ugyanis úgy látják, hogy legkorábban 2019-ben állhatnak újra növekvő pályára az eladások.

Mint ismert, tavaly a leszállított okostelefonok száma világszerte 0,3 százalékkal csökkent, ez a tendencia pedig az elemzők szerint idén is tovább folytatódik, noha a csökkenés mindössze 0,2 százalék lesz, azonban 2019-ben újra drasztikus növekedés várható, az IDC spekulánsai ugyanis 3 százalékos emelkedéssel számolnak.

Hogy ezt a hirtelen növekedést mire alapozzák, az egyelőre kérdéses még, hiszen sem innovatív technológiák, sem forradalmi újdonságok nem körvonalazódnak jövőre, legfeljebb az eddigieknél is drágább készülékek, és az IDC-t leszámítva eddig mindegyik elemzőcég arról beszélt, hogy nem látnak semmiféle fellendülést a jövőben.

A csapat szerint egyébiránt 2018-ban a leszállított okostelefonok 85 százaléka, tehát több mint 1,2 milliárd készülék futtat majd Androidot, a maradék iOS alapú eszköz lesz. Bár nem drasztikusan, de az IDC a jövőben továbbra is az Android erősödését várja.
3 hozzászólás

Direktor

6 éve, 4 hónapja és 19 napja

Amilyen árak vannak, én ebben nem bíznék.

válasz erre

Harder

6 éve, 4 hónapja és 19 napja

Kíváncsi leszek én erre. Nagyon telített a piac, és az új készülékek nagyon drágák.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 4 hónapja és 20 napja

Kell majd valami újabb löket, anélkül nem fog menni. Most pocsolyában áll az egész.

válasz erre