Legkésőbb 2019-ben már a Porsche is piacra dobja első elektromos autóját

2017. szeptember 20.
3.3781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Aki még mindig nem hitte volna el, hogy az elektromos autóké a jövő, az talán most már maga is belátja, a Porsche ugyanis bejelentette, hogy legkésőbb 2019-ben már az ő kínálatukban is ott lesz egy kizárólag elektromos meghajtásra építő jármű.

A hírt Oliver Blume, a gyártó elnöke erősítette meg, aki elmondta, hogy a korábban koncepciós autóként már prezentált Mission E lesz az első elektromos sportautójuk, amitől azt várja az iparág, hogy nagyon fontos újdonságokat hozzon be a piacra, hiszen egy sportkocsikról híres márkának sokkal innovatívabb megoldásokkal kell előállnia, mint egy átlagos autógyártónak.

Magyarul tehát mind az akkumulátorok kapacitását, mind a megtett távolságot, mind a motor teljesítményét tekintve a Porsche első elektromos autójának ki kell tűnnie a sorból, hiszen a név kötelez, és ha nem sikerül a gyártónak valami kimagasló dolgot letennie az asztalra, akkor a kisebb márkák könnyedén elhúzhatnak mellette.

A Porsche egyébiránt azt tervezi, hogy a Mission E elektromos autót olyan 20 millió forint körüli áron vezeti majd be, ami nagyjából megfelel egy aktuális Tesla modell árának.
3 hozzászólás

technomancer

7 éve, 1 hónapja és 1 napja

Fura hogy ők is csinálnak ilyen autót. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 1 hónapja és 2 napja

Elektromos Porsche? meglepett smiley Nem valami hiteles. röhögő smiley

válasz erre

muki

7 éve, 1 hónapja és 2 napja

Viszonylag sokáig vártak vele.

válasz erre