Legalább 190 millió dollárnyi kriptopénz veszett kárba egyetlen haláleset miatt

2019. február 05.
4.4591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az évszázad bűnténye vagy az évszázad legnagyobb bénázása? Bármelyik lehet még Gerald Cotten történetéből, aki néhány évvel ezelőtt egy kriptovalutához kapcsolódó pénzügyi szolgáltatást indított, azonban halála előtt súlyos hibát követett el.

A kanadai QuadrigaCX valutaváltót üzemeltető Cotten ugyanis néhány hónappal ezelőtt az ügyfelek által hozzájuk vitt pénzmennyiség egy nagyon jelentős részét puszta biztonsági megfontolásból egy offline pénztárcába mentette, amit annak rendje és módja szerint lejelszavazott, de ezt a jelszót senkinek, még családtagjainak és üzlettársainak sem árulta el.

Így amikor Gerald nemrégiben váratlanul elhunyt, gyakorlatilag az ügyfelek pénze is a sírba szállt, mert a férfi felesége szerint 190 millió dollárnyi pénz maradt eltárolva offline formában, amihez senki sem tud hozzáférni, így maguk az ügyfelek sem tudják újra visszatenni online számlájukra.

Mivel a magyarázat elég kétes lábakon áll, nem véletlen, hogy a kliensek és még a szakmabeliek is szkeptikussággal fogadták a történteket, hiszen egy ekkora cég egyszerűen nem követhet el ennyire amatőr malőrt, ezáltal sokan arra gyanakodnak, hogy szimplán az özvegy akar lelépni az óriási vagyonnal.
4 hozzászólás

Direktor

1 éve, 6 hónapja és 20 napja

Persze, pénzügyi szabályozásokkal ilyet meg lehet tenni. Ez a nő tök hülyének néz mindenkit.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 6 hónapja és 20 napja

Rohadt nagy átverés ez! Ez nem így működik bakker.

válasz erre

VDemon

1 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ez nagyon kemény sztori!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 6 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink