Legalább 100 millió felhasználó adatai szivárogtak ki a Quorát ért hackertámadás során

2018. december 05.
7.2551
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb gigantikus hackertámadás történt az online világban, Adam D'Angelo, avagy a Quora tulajdonosa ugyanis megerősítette, hogy múlt héten hackerek törtek be szervereikre.

Mint ismert, a 2009 óta működő Quora egyfajta kérdezz-felelek fórum, mely több mint 200 milliós felhasználói bázissal rendelkezik, a tulajdonos elmondása szerint pedig a behatolás során legalább 100 millió felhasználó adata szivároghatott ki, így nevek, e-mail címek, titkos jelszavak, valamint Facebookos bejelentkezők esetén a közösségi oldalhoz kapcsolódó adatok is.

A probléma sokakat azért érint különösen negatívan, mert rengetegen nem is tudták, hogy tagjai a Quorának, hiszen az oldal egészen erőszakos módon vette rá a felhasználókat a regisztrációra, ezáltal csak azok tehettek fel kérdéseket és olvashattak válaszokat, akik regisztrálták magukat a rendszerbe.

Mivel sokaknak ez problémás volt, ezért a Quora fejlesztői megoldották, hogy Facebook- vagy Google-profillal is be lehetett lépni a portálra, vagyis rengeteg fiókot ezzel is összekötöttek, ami a szivárgás tekintetében további problémákat vethet fel.
2 hozzászólás

betyár

6 hónapja, 1 napja

Most komolyan, hogy nem veszi észre az ember, hogy regisztrál valahova?! Hogy lehetnek ilyen buták az emberek?

válasz erre

techiii

6 hónapja, 1 napja

Új basszus az nagyon sok.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink