Leap Motion - Érkezik

2013. szeptember 22.
5781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Michael Buckwald és David Holz által megálmodott  Leap Motion-t tavaly mutatták be San Francisco - ban.

Ez volt érintés nélküli, gesztus vezérelt kontroller koncepciója. Az elképzelés nem csak a nagyközönség, hanem a befektetők érdeklődését is azonnal felkeltette, így a merész koncepcióból pár 10 millió dollár beleáldozásával követően, alig egy év alatt, idén július 22-re megvásárolható termék lett. 26.850 forintot kell érte kiadnunk. A termék egyáltalán nem kerül sokba. A jövőben a népszerűsége csak nőni fog, hiszen mindenki úgy gondolja, hogy ez lehet a "következő" generációs kijelző, megjelenítő.

[intense_gallery size="medium" columns="3" type="galleria" id="3727" include="3739,3737,3735,3734,3733,3732,3731,3730,3729,3728" order="NONE" /]



A júliusban bemutatott Leap Motion egy mindössze 8*3*1 cm méretű szál csiszolt alumínium, lekerekített designos, Apple termékekre hasonlító kis érzékelő, amely USB-n keresztül csatlakoztatható PC-hez vagy Mac-hez. A dobozban három infra LED és két kamera található, amelyek másodpercenként 30-60x alkalommal letapogatják az eszköz körüli 20-30 cm sugarú képzeletbeli félgömböt. A működésében leginkább a Kinecthez hasonlítható eszköz 1/100 mm pontossággal érzékeli a levegőben nem csak a kézfejünk, hanem mind a tíz ujjunk térbeli mozgását és leköveti gesztusainkat. Az így letapogatott tárgyakat megjeleníti a képernyőn, de akár játékokat is tudunk vele irányítani. Több mint valószínű, hogy pár éven belül az okostelefonok érintőkijelzőjét is a Leap Motion fogja felváltani.

[display_video youtube=h9Sw20pJOrk]

 

Időközben pedig elkészült a Leap Motion mindössze 3,5 mm vékony verziója, így az eddig csak külső perifériaként elérhető kontroller, hamarosan laptopok vagy akár táblagépek szériatartozéka lehet. Az első ilyen notebookot a HP, készítette el, ami a HP ENVY17 Leap Motion SE, névre hallgat. A touchpad mellett megtalálható már a Leap Motion szenzor is. Ára:$1049-tól.
nincs még hozzászólás