Leáldozott a a Korora Linux csillaga, nem érkezik több frissítés

2018. május 16.
3.6111
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Fedora Linuxra alapozó Korora Linux fejelsztési munkáltai leálltak, a csapat a hivatalos oldalán is bejelentette a hírt, de azért nyitva hagyták a visszatérés kapuját, így talán van még remény.

Amikor a legfrissebb Fedora az utcán landol, a Korora projekten dolgozó kóderek azonnal lázas munkába kezdenek, hogy elkészítsék a saját forkjukat, ám ezúttal nem így lesz, ugyanis, ahogy ők fogalmaztak, ideje egy kis szünetet tartani, és remélik találkozunk még a jövőben.

Az utolsó stabil verzió a Korora 26 (Bloat), ami a Fedora 26-ra építkezik. A csapat még az év elején publikálta, hogy a Korora 27-et kihagyják és nagyobb fókuszt helyeznek a Korora 28-ra, ami a Fedora 28 alapján készült volna, de ez sajnos nem fog megvalósulni.

Legalábbis egy darabig biztosan nem, és konkrét dátum nincs is, így inkább arra látunk nagyobb esélyt, hogy többet nem lesz Korora Linux már.
3 hozzászólás

Harder

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

RIP. Van még ezer mellette.

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Most tök őszintén: ideje is hogy letisztuljon kicsit a piac. A Linuxnak pont az szab gátat hogy nincs egy olyan disztribúció amibe beleadnának apait anyait sokan, hanem szanaszét van fragmentálódva, mindenki sajátot akar.

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nagyon kár érte. Gondolom kevesen használták (ezt is).

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink