Látványos panorámaképpel búcsúzott el az Opportunity marsjáró

2019. március 13.
4.6511
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Tavaly nyár óta próbálja életre kelteni a vörös bolygó felszínén rekedt Opportunity marsjárót a NASA, azonban az óriási porviharban megsérült gépezetet nem sikerült életre kelteni, azonban karrierjét egy elképesztő panorámaképpel koronázta meg.
 

Az Opportunity ugyanis nem sokkal kikapcsolása előtt több látványos felvételt küldött haza, melyen a Perserverance-völgyet örökítette meg az utókor számára, a háttérben a még felfedezésre váró Endurance-kráterrel, ahová az eszköz sajnos már nem jutott el.

Az utolsó fotókat egyébiránt május 13. és június 10. között készítette az Opportunity, amiből most a NASA munkatársai egy óriási panorámaképet állítottak össze, ami túlzás nélkül a marsjáró eddigi legszebb munkája lett, de akad még mellette egy kis érdekesség.

Látványos panorámaképpel búcsúzott el az Opportunity marsjáró - 2. kép

Az IDE kattintva nagy felbontásban is megnézhető képsorozat mellett ugyanis a NASA csak az érdekesség kedvéért megmutatta az Opportunity ténylegesen utolsó fotóját, melyet már a porviharban lőtt, és nem is látható rajta más, csak hangyák háborúja, valamint a kép háromnegyedénél az a pillanat, amikor a marsjáró örökre elhallgatott a távolban...

Látványos panorámaképpel búcsúzott el az Opportunity marsjáró - 3. kép

4 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

De nagy!

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

De jó! Nagyon szép.

válasz erre

inkognito

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Szép nagyon!

válasz erre

techiii

11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Komoly kép főleg az első.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink