Láttál már okostelefonnal irányított Porschét? Márpedig ez már a valóság!

2018. február 28.
2.9821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő újdonságot mutatott be a Huawei mobilgyártóval kiegészülve a Porsche, akik közösen megalkottak egy olyan technológiát, mely lehetővé teszi, hogy az ismert luxusautót egyetlen okostelefon segítségével irányíthassuk.

A történethez hozzátartozik, hogy mindez jelenleg csak a Huawei Mate 10 Pro készülékkel működik, melynek fejlett, mesterséges intelligenciával kiegészített lapkája a megfelelő szoftverrel és autós kezelőfelülettel képes arra, hogy valós időben vezesse a járművet úgy, hogy az folyamatosan tanuljon, és reagáljon környezetére, ezáltal az élő és az élettelen tárgyakra egyaránt.

A két óriás azt szerette volna prezentálni az MWC 2018 során már a gyakorlatban is bemutatott technológiával, hogy ma már nem kellenek szobányi számítógépek ahhoz, hogy egy önvezetésre felkészített autó - esetünkben egy Porsche Panamera - magától vezessen, hiszen ez már egy okostelefon méretű hardverrel is könnyedén kivitelezhető, de elengedhetetlen hozzá a késleltetés nélküli mobilhálózat, avagy az 5G jelenléte. Hogy miként működik mindez a gyakorlatban? Lássunk egy hivatalos videót és egy valódi tesztet is:

Nézd nagyban ezt a videót!




2 hozzászólás

techiii

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Érdekes.

válasz erre

technomancer

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Finoman szólva sem győzött meg. röhögő smiley

válasz erre