Lassan, de biztosan halad a Mageia 6 fejlesztése

2017. március 07.
4.3641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Már lassan nyolc hónap telt el az első fejlesztési verzió megjelenése óta, így elmondható, hogy rendkívül lassan, ám biztosan halad a Mageia 6 készítése, amellyel kapcsolatban végre egy nyíltabb, többek számára elérhető változat látott napvilágot.

Mielőtt vázolnánk, hogy mit is rejt magában az újdonság, mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a Mageia 6 friss ISO fájlja elérhetővé vált egy 32 bites verzióban is, amelyen a könnyed Xfce asztali környezet kapott helyet, a cél pedig az idősebb hardverekkel való kompatibilitás, valamint stabil és gyors működés.

A Mageia 6 Sta2 aktuális tesztverziója KDE és Gnome környezettel egyaránt elérhető, ám ezek inkább az aktuális eszközökre készültek. Annak ellenére, hogy a projekt már majdnem háromnegyed éve fut, a csapat igyekszik naprakészen tartani az aktuális Linux technológiákat, így a mostani variáns az alábbiakat tartalmazza: Linux Kernel 4.9.13, X.Org Server 1.19.1, KDE Plasma 5.8.5 LTS, GNOME 3.22.2, Xfce 4.12.1, Cinnamon 3.2.4 vagy MATE 1.16.

Az alapvető szoftverek közül pedig ezek biztosan elérhetőek már most: LibreOffice 5.3.1.1 szoftvercsomag, Mozilla Firefox 45 ESR (Extended Support Release) és Chromium 56.0 böngésző, Mozilla Thunderbird 45 ESR e-mail kliens.
3 hozzászólás

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 1 napja

Inkább lassabb de biztosabb legyen, ne olyan mint az Ubuntu ami friss kiadásnál mindig elhasal valamivel a gépemen...

válasz erre

mrG

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nem baj, ha csúszik a 6-os, csak stabil legyen. Itthon alapból nekem ez a rendszer (gnome 5.1) van fent jó ideje.

válasz erre

Harder

7 éve, 8 hónapja és 2 napja

Jó munkához idő kell! mosolygó smiley

válasz erre