Laptopot mutatott be a Nokia

2020. december 16.
16.8551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Nokia nevét az emberek többsége nyilván a telefonokkal azonosítja, azonban a gyártó a HMD Global anyavállalattal a háttérben most újabb szegmensben próbák meg érvényesülni, lévén egy laptopot szeretnének hamarosan piacra dobni.

A Nokia Purebook X14 névre keresztelt hordozható számítógépet első körben az indiai piacnak szánják, 10. generációs Intel Core i5-re felépítve, integrált UHD 620-as grafikus kártyával, valamint 14 hüvelykes IPS LCD kijelzővel, mely 1920x1080 képpontos felbontásra képes, de található mellett egy Windows Hello arcfelismeréssel rendelkező HD IR webkamera is.

A laptop egy magnézium-alumínium ötvözetű házat kapott, súlya így mindössze 1,1 kilogramm, a memória terén pedig 8GB DDR4 RAM és egy 512GB-os SSD található meg benne, de jól el van látva portokkal - USB 2.0, USB 3.1, Ethernet, HDMI -, akkumulátora pedig akár 8 órát bír egyetlen feltöltéssel, a szoftveres oldalt pedig a Windows 10 Home Plus fedi le.

Mindezért a Nokia 800 amerikai dollárnak megfelelő összeget, azaz nagyjából 250 ezer forintot kér majd el. Globális megjelenésről egyelőre nem hallottunk.
4 hozzászólás

Vidoros

3 éve, 7 hónapja és 15 napja

Hát ez nem rossz. Kíváncsian várom majd a bővebb infókat. mosolygó smiley

válasz erre

techiii

3 éve, 7 hónapja és 16 napja

Azta mindenit. meglepett smiley hát ez kemény.

válasz erre

TEchie

3 éve, 7 hónapja és 16 napja

De jó arat kapott - persze nálunk ez egy százassal több lesz! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 7 hónapja és 16 napja

Azta! meglepett smiley

válasz erre