Lapátra került a Facebook-alkalmazott, miután kiderült, hogy pénzért állított vissza tiltott fiókokat

2019. december 12.
7.6211
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Szinte minden napra jut egy botrány a Facebook háza tájáról, a BuzzFeed News ugyanis nemrégiben arról írt, hogy a napokban kirúgták a közösségi oldal egyik alkalmazottját, miután az pénzért vállalta korábban letiltott fiókok helyreállítását.

A beszámoló szerint az ügyben az amerikai Ads nevű marketingcég volt a felelős, akiket a közösségi oldal korábban többször és több fiókkal is letiltott már, mert a felhasználói jelentések szerint kártékony és szabálysértő bejegyzések terjesztésével foglalkoztak, méghozzá celebek és sztárok középpontba állításával.

A Facebook ugyan kitakarította az Ads hirdetéseit az oldalról, ők azonban a háttérben mozgolódni kezdtek, felkeresték a közösségi portál egyik alkalmazottját, méghozzá azért, hogy egy nagyobb összeg ellenében ismét aktívvá válhassanak a törölt fiókok.

Bár személyiségi okok miatt az időközben kirúgott munkatárs nevét nem hozták nyilvánosságra, azt viszont igen, hogy 8000 dollárnak megfelelő összeget vett át az Ads-tól a segítségért cserébe. A Facebook elismerte a történteket, pontos részletekbe viszont nem mentek bele.
4 hozzászólás

Huginn

8 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ezek ilyenkor mit gondolnak? A visszaállított profil ugyanazért a negatív tevékenységért majd nem tiltódik le ismét...?

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete

Ügyes mit ne mondjak. Gondolta, hogy megússza vagy mi?

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 2 hete

Mindketten rohadt hülyék voltak, ha tényleg azt képzelték, ez nem derül ki.

válasz erre

Vidoros

8 hónapja, 2 hete

Ki az a hülye aki ezért hajlandó fizetni?

válasz erre