Laboratóriumi körülmények között nyomtatnak koronavírust, hogy mielőbb elkészülhessen az ellenanyag

2020. február 17.
5.3831
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyenesen megdöbbentő hírek bukkantak fel Emily Leproust, a Twist Bioscience vezérigazgatójának köszönhetően, aki bejelentette, hogy már most sikerült 3D nyomtató segítségével laboratóriumi körülmények között előállítani a koronavírus pontos másolatát.

Illetve annak egy már mutált típusát, ami azért lényeges, mert ha valamiért kikerülne a laboratórium falai közül, akkor sem okozna újabb járványgócot. A megoldással már a 2002-es SARS vírus idején is kísérleteztek, akkor hónapokig tartott a vírus másolatának előállítása, a technológiai fejlődés jóvoltából azonban most pár hét alatt elkészült a kórokozó másolata, így lehetőség van gyorsabban kifejleszteni az ellenanyagot.

Bár a koronavírus megállításának tekintetében mindez abszolút jó hír, azonban több helyen is felhívták a figyelmet arra, hogy mi lesz akkor, ha a 3D nyomtatást fertőző vírusok létrehozására alkalmazzák majd - lévén ez is könnyedén megvalósítható -, és terroristacsoportok vagy kíváncsi kutatók olyan járványokat szabadítanak a Földre, ami ellen nem lehet majd védekezni?
3 hozzászólás

Ronalddo

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Időnként ledöbbenek, hol tart az emberiség...

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Az nagyon kemény.

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 3 hete és 5 napja

Bakker, de durva!

válasz erre