Kutatás igazolja, hogy Amerikában a gazdagságot jelképezi az iPhone

2018. július 10.
1.1671
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes kutatási anyagot hozott össze a Chicago Egyetem néhány munkatársa, akik a National Bureau of Economic Research csapatával közösen arra jutottak, hogy Amerikában az iPhone a gazdagság egyik mérőszámának és jelképének is tekinthető egyben.

A szakemberek ugyanis azt találták, hogy a tengerentúli iPhone-tulajdonosok közel 70 százalékának az átlagosnál magasabb a fizetése, vagyis ha odakint valaki az Apple termékét választja magának, akkor az határozottan azt közvetíti a világ felé, hogy ő tehetősebb.

A kutatásból kiderült, hogy 67 százalékban utal magasabb jövedelemre az, ha valaki iPad-ot birtokol, de a leginkább megdöbbentőbb - pláne magyar szemmel -, hogy odakint még az Android-tulajok 60 százaléka is az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkezik, ami úgy tűnik, hogy arrafelé mindenki kimagaslóan keres.

A felmérés kapcsán igazán reprezentatív érték az lett volna, ha az iPhone X-et is hozzáveszik a mintavételhez, hiszen az 1000 dolláros vételár ebben az esetben igencsak komoly befolyást gyakorolhatott volna az eredményekre.
4 hozzászólás

Direktor

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hú ez a sznobizmus ez valami iszonyat idegesítő dolog.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ez nálunk még jobban így van. Az a baj hogy májerkednek vele, a sok részletre vett cuccal.

válasz erre

inkognito

8 hónapja,

Hát de kb mindenkinek elérhető az iPhone hiszen részletre kb mindenki meg tudja venni, ahogy itthon is.

válasz erre

rDAVE

8 hónapja,

Eközben Magyarországon mindenki csak legendákat hallott arról, hogy valaki eléri az átlagot, ami valahol 300-340ezernél jár.

válasz erre