Kutatás bizonyítja, hogy a Facebook nem hallgatózik a mobilunkon keresztül

2018. július 05.
5.4641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook kapcsán megannyi összeesküvés-elmélet látott napvilágot az elmúlt években, melyek közül az egyik legmeredekebb alighanem az volt, hogy a közösségi oldal képes lehallgatni minket az okostelefonunkon keresztül.

Hogy ezt bizonyítani vagy cáfolni lehessen, a Northeastern University néhány munkatársa úgy döntött, hogy egy átfogó vizsgálatot indítanak a közösségi oldalhoz kapcsolódóan, aminek részeként több mint 17 ezer, a portállal összeköthető applikációt néztek át, miközben figyelték, hogy ezek aktiválják-e a készülékek mikrofonját vagy sem.

A szakértők szerint hiába volt módszerük rendkívül alapos, sőt a mintavétellel sem akadtak problémák, de egyetlen applikáció esetében sem találtak olyan nyomokat, hogy esetlegesen titkos lefülelés zajlana a felhasználók tudta nélkül.

Bár a kísérletek egyelőre csak Androidon zajlottak, azért néhány különös dolgot ennek ellenére is találtak, hiszen akadtak például appok, melyek képernyőmentéseket rögzítettek és továbbítottak, de ez volt a legnagyobb vétség, amire a kutatók bizonyítékot találtak.
5 hozzászólás

Harder

6 éve, 3 hónapja és 20 napja

Óriási! röhögő smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

Hát a kép az sokkal jobb. röhögő smiley Facebook....

válasz erre

technomancer

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

Megnyugodtam. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

Az sem túl jó ha fotókat csinál.

válasz erre

Porthos

6 éve, 3 hónapja és 21 napja

Azért így is nagyon sokat tud rólunk.

válasz erre