Küszöbön a Debian 9

2017. április 29.
4.4521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Steve McIntyre és Jonathan Wiltshire egy fontos dologról informálta a Debian közösséget, amelynek tárgya egyelőre csak virág nyelven, de lényegében a Debian 9 Stretch stabil verziójának megjelenése, igaz fix dátumot nem árultak el, de úgy fest, a küszöbön van a bejelentés.

Minden bizonnyal ez egy nagy öröm nem csak a Debiant használóknak, de a komplett Linux közösségnek is, hiszen megannyi disztribúció jelent meg az utóbbi hónapokban, amelyek nagy része a még be sem mutatott Debian 9-re alapoz, de a szülő operációs rendszernek se híre, se hamva nem volt, legalábbis ami a debütálást illeti, ezáltal is lázban tartva a felhasználókat.

De hogy mi utal a közelgő megjelenésre? Okosan szórták a morzsákat a bejelentésben, amelyek közül a leglényegesebbek közt van, hogy erősen utaltak a végleges verzióra, többször is így beszéltek a Stretch-ről, így arra következtethetünk, hogy a végstádiumban van a fejlesztés.

A másik, hogy a Debian megkapta az UEFI támogatást, ami az utolsó építőkő volt a fejlesztési tervben, plusz mindketten elmondták, hogy az összes támogatott asztali környezet a jövő hónapban kerül élesítésre, amelyből többen arra következtetnek, hogy akár a stabil Debian 9 Stretch kiadási dátuma is lehet.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 4 napja

UEFI már nagyon ráfér. Minden disztróra ráférne.

válasz erre