Különös fényjelenségek kísérték a mexikói földrengést

2017. szeptember 13.
2.9341
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas, a Richter-skála szerinti 8,2-es erősségű földrengés rázta meg a napokban Mexikót, azonban nem ez volt az egyetlen különös jelenség, ami ekkor az országban történt.
 

A Science Alert által bemutatott videofelvétel és a szemtanúk beszámolója szerint ugyanis Mexikóváros felett különös fényjelenségeket tapasztaltak a földrengéssel egy időben, amit egyfajta távoli villámlásként írtak le, de a meteorológiai jelentések szerint teljességgel lehetetlen, hogy viharokból származzanak a kérdéses kisülések.

A jelenség bár valóban különös, ellenben korántsem megmagyarázhatatlan, geológusok szerint ugyanis földrengések idején gyakori az ehhez hasonló villámtevékenység, amit az vált ki, hogy a kőzetekben felgyülemlő nyomás hatására negatív töltésű oxigénatomok kerülnek a levegőbe, amelyek elektromos energiává alakulnak át.

Ha elég sok ilyen oxigénatom jut a levegőbe, akkor ezek ott ionizálhatnak más pozitív töltésű részecskéket, aminek hatására töltéssel rendelkező gázok jelenhetnek meg a légkörben, amelyek kisülése fényjelenséget idézhet elő. Így néz ki mindez a valóságban:

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Porthos

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Mintha villámlana. Fura.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nem nagyon látom mit kéne nézni

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nagyon érdekes látvány.

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink