Külön Windows 10 készült a kínai kormánynak, amiből kikerült az adatgyűjtés

2017. március 28.
3.1281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Microsoft minden felmerülő kérdés esetén hajlamos bőszen terelni a témát azzal kapcsolatban, hogy a Windows 10 rendelkezik-e adatgyűjtő funkciókkal, vagy sem, de most közvetetten mégis elismerték, hogy az operációs rendszerrel bármi kinyerhető a felhasználókról.

A WSJ információi szerint ugyanis a Microsoft a China Electronics Technology Group segítségével összerakott egy olyan Windows 10 operációs rendszert, amely kifejezetten a kínai kormány számára készült, és emiatt kikerült belőle minden olyan opció, amely az adatgyűjtésre fókuszált, vagyis képtelenné tették a szisztémát a kémkedésre.

Kína egyébként különösen nagy fejtörést okoz a Microsoft számára, akiket az ottani kormány a Windows 8 miatt korábban be is perelt, a biztonsági problémák miatt pedig éveken át nem is tudtak megmaradni az ottani politikai szektorban - ami óriási kiesés volt számukra -, de Kína végül belátta, hogy a saját fejlesztésű rendszerükkel, avagy a Kylinnel képtelenek megfelelő alternatívát biztosítani a Windows-nak.

Emiatt tárgyalásokat kezdeményeztek a Microsoft munkatársaival, aminek az eredménye egy olyan, kínai informatikusok bevonásával átalakított Windows 10 lett, amiből minden telemetrikai és adatgyűjtő komponenst kivettek. Gonoszkodás ON: vajon maradt még így valami az operációs rendszerben a Painten és a számológépen kívül?
3 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 9 hónapja és 15 napja

rDAVE írta:
Röviden: Amcsi kém cuccok ki, kínai kém cuccok be.
Pontosan!

válasz erre

Levi87

1 éve, 9 hónapja és 15 napja

Pedig hány saját linux-szal próbálkoztak már... Ezek szerint az a vonal nem jött be.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 9 hónapja és 15 napja

Röviden: Amcsi kém cuccok ki, kínai kém cuccok be.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink