Külön szolgáltatást fejlesztett a Facebook a képlopás ellen

2020. szeptember 23.
1.3131
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rengeteg fotósnak és médiacégnek okoz problémát a Facebookon a képlopás problémája, azonban a közösségi oldal most úgy döntött, hogy nekik szeretne segítséget nyújtani - méghozzá a Rights Manager szolgáltatással.

Ennek a lényege, hogy a Facebookon is legyen egy olyan szerzői jogokat képviselő lehetőség, amibe minden oldaltulajdonos szabadon jelentkezhet, így például egy fotós feltöltheti képeinek metaadatait, melyek onnan egy speciális algoritmusba kerülnek át, ergo a kép nyomonkövethetővé válik, és ha illetéktelenül bukkant fel valahol, akkor rendkívül egyszerű lesz intézkedni, nem jelent többé problémát egy országhatár.

A Rights Manager segítségével a fotósok eleve korlátozásokat kérhetnek műveikre, miközben mindig ellenőrizhetik majd, hogy ki használta forrásmegjelölés nélkül valamelyik munkájukat. A szolgáltatás egyelőre csak néhány kiválasztott számára érhető el, de ha sikeresek lesznek a tesztek, akkor széles körben is elérhetővé válik.
4 hozzászólás

techiii

1 hónapja, 3 napja

Nem lesz könnyű dolguk.

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 3 napja

Sok sikert nekik. De félő hogy sokkal többet fog tévedni, mint rendesen működni.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 napja

Ezerszer bebizonyosodott hogy ez egy marhaság. Ami a neten van, azt vonni fogják, gyakorlatilag nem lehet megtalálni a forrást. Kit jelöljön meg bárki is? Ha van forrás, azt jelölik. Ha nincs, akkor nincs kit jelölni.

válasz erre

Huginn

1 hónapja, 4 napja

Mintha a metaadatokat nem lehetne módosítani/törölni egyszerűen...

válasz erre