Kuba lesz az új Észak-Korea? Cenzúrázza a szöveges üzeneteket a kubai kormány!

2016. szeptember 07.
1.5361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Habár Kubáról köztudott, hogy egy kommunista berendezkedésű pártállam, de a nyíltan diktatorikus módszerek alkalmazása ellenére messze nem alkalmaztak még olyan aljas megoldásokat, mint Észak-Korea.
 

Ami azonban késik, az nem múlik, néhány ellenzéki politikus, így Eliecer Avila, a Somos Mas csoportosulás vezetője így nemrégiben nagy felháborodással kürtölte világgá, hogy az elmúlt hetekben szűrni kezdte az állam a különféle szöveges üzeneteket.

A problémát egyelőre csak az SMS üzenetek esetében tapasztalták, és Eliecer nagyjából 30 olyan szót talált, amelyeket egy szöveges üzenetbe írva a központ automatikusan blokkol, és nem továbbít a címzettnek. A letiltott szavak ráadásul meglepően hétköznapiak, így a "demokrácia", az "emberi jogok", a "Somos Mas" vagy néhány ellenzéki politikus neve kerültek tiltólistára, ami igazán aljas módszer volt a kubai állam részéről.

Eliecer Avila szerint a történtek csak azt bizonyítják, hogy a kubai kormány mennyire bizonytalan és paranoiás, ha fél az ellenzéktől, akiket a múltban más egyéb módszerekkel is megpróbáltak már kordában tartani.

Kubába egyébiránt meglepően későn, 2008 magasságában tört be a modern telekommunikáció, így azóta vannak mobiltelefonok az országban, míg Wi-Fi alapú internet csak a tavalyi évtől, amit szintén több szinten igyekszik blokkolni és korlátozni az állam.
4 hozzászólás

VDemon

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Hát az gyönyörű...

válasz erre

OMA_Seriff

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

rDAVE írta:
Ejnye-bejnye. Nem Dél lesz az, hanem Észak.
Most, hogy mondod. Köszi, javítva!

válasz erre

rDAVE

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Ejnye-bejnye. Nem Dél lesz az, hanem Észak.

válasz erre

Porthos

6 éve, 2 hónapja és 7 napja

Elég durva az "emberi jogok"-at cenzúrázni!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink