Közel négy tucat hibát javítottak az Enlightenment asztali környezetben

2017. március 14.
3.1161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Simon Lees az Enlightenment csapatából adta hírül, hogy a múlt héten nagyon kemény munkát végeztek a fejlesztők annak érdekében, hogy tartani tudják az ütemtervüket, ami szerencsére sikerült, és így tucatnyi hibát orvosoltak.

Jelen pillanatban az Enlightenment 0.2.17 a legstabilabb és legmegbízhatóbb verziója az említett asztali környezetből, ami azért is különösen jó hír, mert sok népszerű Linux disztribúció használja alapértelmezett session-ként.

A sok jelentett hiba és észrevétel majdnem meghaladta a négy tucatot, szám szerint 45 bugot foltoztak, amelyek szerteágazóan voltak jelen a rendszerben, szinte az összes komponenst érintették, így mostantól még jobban használhatóvá vált például a fájl menedzser, téma kezelő, xsettings, compositor, értesítések, és a PulseAudio is.

A legfontosabb azonban talán a javított Wayland támogatás, aminek értelmében az xwayland processz pontosan két másodperccel azután indul, miután az összes komponens betöltődött, így elkerülik a hektikus működést és pontosabb lesz az animációk kirajzolása is.
2 hozzászólás

VDemon

7 éve, 7 hónapja és 23 napja

Wayland terjedhetne jobban is...

válasz erre

techiii

7 éve, 7 hónapja és 23 napja

Uhh akkor volt ám gond elég sok.

válasz erre