Közel másfél milliárd eurós bírságot kapott ismét a Google az EU-tól

2019. március 21.
3.3551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hiába hajtott fejet a napokban a Google az EU-nak, Brüsszelt olyannyira nem hatotta meg a dolog, hogy az AdSense hirdetési platform miatt most újabb gigantikus bírságot szabtak ki a keresőóriásra, mert az megsértette a versenyszabályokat.

Mint kiderült, az EU vizsgálóbizottsága arra jutott, hogy a Google visszaélt domináns piaci monopolhelyzetével, emiatt 1,49 milliárd eurós büntetést rónak ki rájuk, lévén az uniós szabályok értelmében illegális volt a gigavállalat részéről, hogy a weboldalakkal kötött szerződésekben olyan záradékokat kötöttek ki, miszerint ha AdSense fut a portálon, akkor más rivális vállalatok hirdetései már nem jelenhetnek meg mellette.

Az EU vizsgálatai alapján a Google ezzel legalább tíz éven át előnyt kovácsolt domináns helyzetéből, és megfosztotta a konkurenseket attól, hogy valódi verseny alakuljon ki, amivel nemcsak a piacot fogták vissza, hanem a fogyasztókat is negatívan befolyásolták.

Bár egy átlagember szemével nézve a Google büntetése óriási lett, valójában azonban a Google akár 12 milliárd eurós bírságot is kaphatott volna, ezért sokan úgy vélik, hogy az EU alaposan visszafogta magát az ítélethozatalkor.
hajtott fejet a napokban a Google az EU-nak, Brüsszelt olyannyira nem hatotta meg a dolog, hogy az AdSense hirdetési platform miatt most újabb gigantikus bírságot szabtak ki a keresőóriásra, mert az megsértette a versenyszabályokat.'>
3 hozzászólás

Porthos

5 éve, 5 hónapja és 14 napja

Hát nem tudom, senki nem kötelezte a weblapokat hogy szerződjenek velük. Ha nekik jó, akkor a törvényt miben zavarja?

válasz erre

Mordorer

5 éve, 5 hónapja és 14 napja

Azért örülök hogy ilyen évtizedes történetek után csak kinyílnak a szemek... röhögő smiley

válasz erre

login_password

5 éve, 5 hónapja és 14 napja

Aki tisztességtelen annak bizony bűnhődnie kell.

válasz erre