Közel kétezer új baktériumfajtát fedeztek fel az emberi szervezetben

2019. február 13.
3.5131
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben vannak emberek, akik egyáltalán nem hisznek a baktériumok létezésében - mert nem látják őket -, az EMBL munkatársai a Wellcome Sanger Intézettel karöltve közel kétezer új baktériumtípust mutatott ki az emberi szervezetben.

A pontosítás kedvéért a két kutatócsapat az emberi bélrendszerben talált rá közel kétezer olyan baktériumra, melyek létezéséről korábban még egyáltalán nem tudtunk, aminek az oka leginkább az, hogy rengeteg mikroorganizmus nagyon rövid életű, ezáltal főként a bélrendszerben hamar elpusztulnak, így tanulmányozásuk rendkívül nehéz.

A mostani vizsgálat során azonban egy új számítógépes eljárással sikerült bizonyítani, hogy az emberi bélrendszerben több száz olyan baktérium található, melyeket eddig nem ismert a tudomány, hovatovább nem is lehetett laboratóriumi körülmények között tenyészteni őket.

A kutatás bár elsőre nem tűnik túl jelentősnek, azonban orvostudományi szempontból igencsak fontos, hiszen ezek a baktériumok egyrészt hozzájárulnak egészségünk fenntartásához, másrészt különféle betegségek gyógyítása kapcsán is lényeges a megismerésük.
4 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 3 hete

Aham. Okos emberek.

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 3 hete

Elképesztő hogy mennyi hülye van!

válasz erre

techiii

10 hónapja, 3 hete

És még mennyi mindent fel kell fedezni.

válasz erre

rDAVE

10 hónapja, 3 hete

"Germs are not a real thing, I can't see them, therefore they're not real." Pete Hegseth 2019

válasz erre