Közel 800 fellépővel és csupán 6 nappal vár idén a Sziget fesztivál

2022. május 07.
40.9771
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Két év kihagyást követően idén nyáron augusztus 10-15 között ismét megrendezik hazánk legnagyobb zenei fesztiválját, a Sziget fesztivált, ahol idén mintegy 800 fellépő fogja szórakoztatni a fesztiválozókat, de csak hat napon keresztül.

A fesztivál pénteki sajtóeseményén Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, hogy nehéz időszakon van túl a Sziget, hiszen a koronavírus járvány gazdaságilag komoly problémákat okozott a szervezetnek, de ennek ellenére ismét sikerül nagy neveket meghívni a Hajógyárira. A szervezők nem árulták el, hogy idén mekkora a Sziget költségvetése, de milliárdokban mérhető.

Nem csoda a magas költségvetés, hiszen idén a Nagyszínpadon fel fog lépni többek között Justin Bieber, Dua Lipa, a Kings of Leon és az Arctic Monkeys is. Az elmúlt évekhez képest idén nem lesz 0. és -1 nap sem, így mindössze hat napig fog tartani a fesztivál, mely elsősorban az Óbudai lakók miatt lett megváltoztatva, ugyanis a nagy tömegre, a sok lezárásra és a hangos zenére is több panasz érkezett.

A 2022-es fesztivál területe is szűkülni fog, ugyanis a sziget egy részét az ott lévő védett flóra miatt lezárják a közönség elől. További változás lesz, hogy a beléptetési rendszer a "K" híd belső oldalára kerül át, ezzel is szeretnék mentesíteni a környék forgalmát. A VIP élmény is többet kínál ettől az évtől kezdve, ugyanis egyszerre 4 VIP-szektorba is beléphetünk majd egy jeggyel.

A környezetvédelem évek óta egy sarkalatos pontja a fesztiválnak, így idén például egy CO2 kompenzációs erdő kialakításához járulhatnak hozzá azok a látogatók, akik a jegy mellé "vásárolnak egy fát" is. A fesztivál területén megszűnnek az egyszer használatos étkészletek, és továbbra is re:pohárból lehet majd inni a fröccsöket.

Rengeteg kulturális és zenei program közül válogathatnak majd a fesztiválozók, a jegyek és bérletek már kaphatóak, érdemes minél előbb beszerezni őket, hiszen az augusztusi dátumhoz közeledve egyre drágábbak lesznek.
5 hozzászólás

petrovicsz

2 éve, 19 napja

***** jó ez a kép amúgy.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 19 napja

Eléggé meg van csavarva. Rövidebb Sziget, drágábban, a VIP-ek meg gondolom úgy lesznek, hogy vagy ide vagy oda mehetsz be vele.

válasz erre

Tommy

2 éve, 19 napja

A jegyek is jó drágák lettek.

válasz erre

Levi87

2 éve, 19 napja

Brutális lesz a felhozatal. meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 19 napja

Jó lesz hogy megint lesz. mosolygó smiley Már hiányzik ez a hét.

válasz erre