Közel 50 évre zárolta anyja iPhone-ját egy kisfiú

2018. március 08.
2.6721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Itt az újabb bizonyítéka annak, hogy miért nem való kisgyermekek kezébe az okostelefon, a South China Morning Post által nyilvánosságra hozott történet szerint ugyanis egy kínai kisfiú közel 50 évre zárolta anyja iPhone-ját úgy, hogy azt sem tudta, mit csinál.

Mint ismert, az Apple okostelefonjai úgy vannak kitalálva, hogy ha valaki túl sokszor próbálkozik rossz jelszó megadásával, a telefon zárolja magát, és minél több a próbálkozás, annál hosszabb ez az időintervallum.

Egy mindössze kétéves kínai kisfiú azonban végtelen türelemmel most elképesztő dolgot művelt, hiszen olyan sokszor próbálkozott téves jelszóval édesanyja telefonján, hogy a készülék 25 millió percre, azaz közel 50 évre zárolta magát.

Közel 50 évre zárolta anyja iPhone-ját egy kisfiú - 2. kép

A lap forrásai szerint a hölgynek még a sanghaji Apple szaküzletben sem tudtak segíteni, hiszen problémájára csak a gyári reset jelentene megoldást, ezzel azonban összes féltve őrzött adatától is búcsút kellene intenie. Így viszont 50 év múlva visszakaphatja őket...
4 hozzászólás

Harder

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Hát ilyet én még életemben nem hallottam!

válasz erre

Fikarc

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Ügyes gyerek!

válasz erre

betyár

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

anyuka megérdemli.

válasz erre

okrosa

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Sohasem volt iPhone-om de a végtelen számú jelszóval való próbálkozások kivédésére nem úgy működik a késleltetés, hogy pl 3 próbálkozás után várni kell 1 percig majd ha ez eltelt akkor kap lehetőséget újabb 3 próbálkozásra és ha itt sem találja el a megfelelő jelszót akkor már 10 percig kell várni az újabb 3 próbálkozásra majd ha itt sem találta meg a megfelelő jelszót akkor már 30 perc elteltével próbálkozhat újra... stb. Tehát míg a késleltetési idő le nem telik addig nem tud új jelszóval próbálkozni a júzer. Ezzel a logikával, hogy lehet eljutni az 50 éves zároláshoz???

válasz erre