Közel 50 év után először indíthatnak az oroszok Hold-küldetést

2020. augusztus 08.
5.3281
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az oroszok Luna-25 űrhajója egyre inkább a célvonalhoz közelít, legalábbis kilövés tekintetében, ez pedig 1976 óta az első Hold-küldetés lenne Oroszoroszág vagy a Szovjetunió számára - tehát közel 50 év telt el azóta.

A múlt hónapban tudományos műszerek repülési egységeit szállították az Orosz Tudományos Akadémia Űrkutató Intézetéből az NPO Lavochkinhez, ami a Roscosmos egyik része. Az orosz űripari szakemberek megkezdték ezek felszerelését a Luna-25 űrhajóra.

Az orosz holdi leszálló jármű kilenc kardinális műszerből áll: nyolc orosz és egy, az Európai Űrügynökség (ESA) által kidolgozott produktumból. Az ESA hozzájárulása a Luna 25-hez a Pilot-D, a terep viszonylagos demonstrálására alkalmas navigációs eszköz - írja a Space.com.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2021 októberében indul a Holdra a masina, és a Hold összetételét fogják vizsgálni annak déli sarkán, ahol eddig még nem tevékenykedett űrszonda. Egyébiránt ezt a területet számos ügynökség fontolóra vette potenciális bázisalapként.
2 hozzászólás

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nem kapkodták el ők sem...

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon beindult az elmúlt pár évben az űrkutatás. Végre.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink