Közel 14 ezer műholddal fogja beborítani az eget az Astra Space

2021. november 06.
80.6721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kis hordozórakétákat fejlesztő Astra Space november 4-én nyújtott be kérelmet a Szövetségi Hírközlési Bizottsághoz egy több mint 13,600 műholdból álló, szélessávú szolgáltatásokat nyújtó konstelláció telepítésére.

Az Astra szerint a konstelláció V-sávú frekvenciákon nyújtana szolgáltatásokat, és a 13,620 műholdat három szakaszban helyeznék alacsony Föld körüli pályára, hogy globális lefedettséget biztosítsanak. A műholdak más frekvenciákat is használhatnának, de ezek a szolgáltatások nem szerepelnek ebben a pályázatban.

A konstelláció első fázisa egyetlen, 40 műholdból álló síkban, egyenlítői pályán, 700 kilométeres magasságban állna. Ezt a fázist úgy tervezték, hogy az Astra a lehető leghamarabb bevezethesse a folyamatos szolgáltatást egy tesztpiacon, tanulhasson a kezdeti működésből és az ügyfelek visszajelzéseiből, és iteratív módon javíthassa a szolgáltatás minden elemét, hogy jobban megfeleljen az ügyfelek igényeinek - közölte a vállalat.
4 hozzászólás

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Csodás lesz ez is. Basszuk szét az űrt is, a Földet már sikerült romhalmazzá tenni...

válasz erre

techiii

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Te jó ég! meglepett smiley ez rengeteg.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Gratulálok. szomorú smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Marha jó. Százezres mennyiség lesz fent a Musk féle baromsággal együtt. El nem tudom képzelni hogy kapnak erre engedélyt.

válasz erre