Kormány helyett joystick kerülhet a BMW önvezető autóiba

2020. július 31.
7.4261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes ötletet szabadalmaztatott a BMW, akik a jelek szerint arra törekednek, hogy teljesen eltűnjön a kormány a jövő önvezető autóiból, és helyükre egy speciális botkormány, egy joystick kerülhessen - ami elég logikus választás egy ilyen gépkocsinál.

A német autógyártó által benyújtott szabadalmon azt láthatjuk, hogy a BMW szeretne kormánykerék helyett két joystickot tenni önvezető járműibe, ami nem tekinthető tőlük teljesen új ötletnek, hiszen korábban már egy koncepcióautóban, a márka 100. születésnapjára elkészült Vision Next-ben is láthattunk ilyesmit.

A különleges botkormány érdekessége, hogy a szabadalom szerint teljesen elrejthető a műszerfalban, miközben igény szerint lehetőséget ad arra, hogy irányítható legyen vele a kérdéses gépkocsi - amennyiben nem az önvezető üzemmódot alkalmazzuk.

Kormány helyett joystick kerülhet a BMW önvezető autóiba - 2. kép

3 hozzászólás

rDAVE

4 éve, 14 napja

Szerintem ezt hülyeség joysticknek hívni (tudom, hogy a forrás írja, nem ti), mert nem úgy mozog, mint egy kontroller vagy vadászgép botja, hanem úgy, mint bármelyik kormánykerék. Bár nekem nem tetszik, de igazából nem kell teljes kormány, ha 90foknál nem nagyon kell többet fordítani.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 14 napja

Furcsállnám ha ebből valóság lenne belátható időn belül...

válasz erre

betyár

4 éve, 14 napja

Ezt nem tartom túl jó ötletnek. Nem verseny autók ezek.

válasz erre