Korán kezdte a szakmát a 16 éves fiú, aki feltörte a digitális naplót a jobb jegyekért

2018. május 15.
1.0491
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a tanárok határozottan könnyebbnek és egyszerűbbnek tartják a digitális osztálynapló bevezetését, azonban nemrégiben bebizonyosodott, hogy biztonságosnak azért nem nevezhetnénk ezt az új módszert.

Az ÜberGizmo cikke alapján ugyanis egy 16 éves kaliforniai fiú még április végén csúnyán feltörte iskolájának rendszerét azért, hogy hozzájusson a digitális naplóhoz, ahol aztán nemcsak a saját, hanem néhány barátja érdemjegyeit is jobbra javította, sőt mi több, pár ellenségének rontott az átlagán.

A hackerkedést egyébiránt meglepően profi módon kivitelezte a fiú, lévén heteken át olyan e-mailekkel bombázta a tanári kart, melyek a digitális napló általa meghamisított bejelentkezési oldalára irányították a pedagógusokat, és miután az egyikük bedőlt az átverésnek, ezáltal megadta bejelentkezési adatait, a fiúnak több sem kellett, azonnal belépett az igazi felületre, és akcióba lendült.

Miután az oktatóknak feltűntek a furcsa levelek, jelentették az esetet a helyi rendőrségen, akik a titkosszolgálatoknak továbbították az ügyet. Ők gyorsan ránéztek a rendszer naplózott IP címeire, és pár órán belül meg is volt az elkövető, akit fiatalkora ellenére letartóztattak, hamarosan pedig gyorsított eljárásban születhet ellene ítélet.
5 hozzászólás

TEchie

4 napja és 22 órája

Amatőr.

válasz erre

CharlieFirpo

5 napja és 8 órája

Mekkora genya a külyük hogy volt akinek rontott a jegyén.

válasz erre

techiii

5 napja és 11 órája

Kezdetnek ez sem rossz

válasz erre

Harder

5 napja és 12 órája

Mondjuk elég béna volt, legalább VPN-ezett volna vagy valami ingyenes wifiről tolta volna...

válasz erre

VDemon

5 napja és 12 órája

Trükkös gyerek volt! A tanárok meg hülyék.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink