Könyv jelent meg az első iPhone-ról

2017. június 20.
3.4951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A pletykák szerint az Apple idén nagyon közel áll ahhoz, hogy a jubileumi kiadásként elkönyvelt iPhone 8 home gomb nélkül jelenjen meg, ám volt idő, amikor nemhogy egy, hanem két gombban gondolkodtak a megjelenés előtti fejlesztési időszakban.

A fenti mondat vélhetően sokakat meglep, köztük mi is kicsit furán vettük tudomásul mindezt, hiszen a nagy rivális, az Androidot futtató eszközök rendelkeztek kezdetben 2-3 gombbal, és pont ugyanazon funkciókat látták el, amiket az első generációs iPhone-nál is terveztek.

A fenti gondolatmenetről is olvashatunk egy, az első iPhone történetéről, pontosabban az azt megelőző időszakról szóló könyvben, amely Az egy eszköz: az iPhone titkos története címet viseli (The One Device: The Secret History of the iPhone).

Ebben az író, Brian Merchant hosszasan leírja, hogy a kezdeti tervek szerint maga Steve Jobs szerette volna, ha minimum két gomb kerül az iPhone előlapjára, de számos megbeszélés és érvelés után, Imran Chaudhri volt az, akinek végül sikerült lebeszélnie erről az Apple atyját, mondván az az egy gomb sokkal fontosabb funkcióval impresszív megoldás, mint hogy kiegészítsék plusz egy gombbal, ami csak egy mellékes, apró funkcionalitással bír.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja és 2 napja

Na ezt elolvasnám magyarul.

válasz erre

betyár

7 éve, 5 hónapja és 2 napja

Sok rajongó fogja megvenni. Tuti.

válasz erre