Konkrétan semmit sem érnek az okosórák kalóriaszámlálói

2017. május 29.
3.0451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Stanford Egyetem legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a jelenleg a piacon kapható okosórák jelentős többsége elképesztően pontatlan, ha az elégetett kalóriák méréséről van szó, noha a pulzusszám tekintetében többségükre nyugodtan hagyatkozhatunk.

Az említett egyetem orvosi kara 7 népszerű okosórát vizsgált meg, így név szerint az Apple Watch, a Basis Peak, a Fitbit Surge, a Microsoft Band, a Mio Alpha 2, a PulseOn és a Samsung Gear S2 kerültek a középpontba, amelyeket pontos orvosi eszközökkel vetettek össze.

Mint kiderült, a megvizsgált hét okosóra közül hat meglepően pontosan, hibahatáron belül tudta mérni a pulzusszámot, egyedül a Samsung Gear S2 lett az, amelyik képtelen volt 5 százalékos hibaértéken belül maradni a mérések során.

Amivel kapcsolatban azonban az összes okosóra elbukott, az az elégetett kalóriák száma volt, amire a mai készülékek többsége tökéletesen alkalmatlannak bizonyult, ezáltal még a legpontosabbnak nevezhető készülék, a Fitbit Surge is 27 százalékkal mért téves eredményt.

A legdurvább bakit azonban a PulseOn okosórának sikerült elkövetnie, amely 93 százalékkal hibázta el a valódi adatokat, így ha valaki erre építette a fogyókúráját, az bizonyára nézett egy nagyot, hogy miért nem sikerül már leadnia plusz kilóit.
4 hozzászólás

rDAVE

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Porthos írta:
Samsung megint hozta a formáját.
Koreaiak nem tudnak kalóriát számolni. Dél-Korea a világ második legkevésbé kövér fejlett országa, csak Japán előzi meg egy kicsivel őket. Nyilván Észak-Korea mindkettőt megelőzné, mert ott csak egy ember tömi be az összes kalóriát, de őket nem tudják igazán felmérni. (Mi meg a legkövérebbek EU-ban Azért Amerikát mi se tudjuk lenyomni )

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Samsung megint hozta a formáját.

válasz erre

technomancer

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Aki komolyan alapoz egy ilyen eszközre ilyenben az még is érdemli!

válasz erre

Fikarc

2 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ez durva! Egyszerű matekról van szó, nem is értem mik ezek a hibák.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink