A kormányzati leállások miatt komoly halasztás érheti a NASA Hold körüli bázisának elkészültét

2019. március 02.
4.5741
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA jóvoltából kiderült, hogy a Hold körül keringő, kvázi bázisként szolgáló űrhajó, a Gateway tető alá hozásának első lépése szignifikáns halasztással nézhet szembe a nemrégiben történt részleges kormányzati leállás miatt.

Különféle vállalatok ugyebár elkezdtek licitálni ötletekkel a Gateway meghajtására, viszont az űrügynökség értesítette ezeket a feleket, hogy a 35 napos leállás miatt le kellett állítaniuk a beérkező ajánlatok kiértékelését, miután ez idő alatt gyakorlatilag teljesen lebénult a NASA működése.

Ez a bizonyos első lépés a PPE (Power and Propulsion Element) nevet viseli, aminek a kezdete lett volna, hogy idén márciusban kiválasztják a nyertes ideákat, ellenben ennek az egész hercehurcának köszönhetően erre csak május végén kerül sor, ami lényegében dominószerűen hat ki a komplett projektre, mivel a NASA szerint az eredeti, 2022. szeptember terve helyett akár legkésőbb 2022 decemberéig is elhúzódhat a Gateway hajtóművének elkészülte. Nem hosszú a csúszás egyelőre, de már nem kezdődik jól, és ebből jóval hosszabb idő is lehet.

A Gateway ugyebár használatos lesz majd a 2028-as tervezethez, miszerint ismét embert küldünk a Holdra, akik ezúttal ott is maradnak, és a kérdéses űrhajót használják majd bázisként.
4 hozzászólás

Vidoros

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Kellemetlen hogy ennyire ki van számolva a pénze egy ilyen intézménynek.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

De gáz ilyenek miatt csúszni.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Durva hogy mennyire megakasztotta a működésüket egy ilyen dolog. Elég rémisztő hogy az űrben repkednek de nincs egy havi tartalékuk.

válasz erre

techiii

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Azért elég fura hogy ilyen hatással van a NASAra egy ilyen leállás.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink