Költséghatékony gépen dolgozik a Toshiba

2013. július 18.
4.9941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Toshiba mostanában több új táblagépről is lerántotta a leplet, de ezek mindegyike a felsőbb árszegmenseket vette célba, hol a Tegra 3-mal, hol pedig már az új generációs Tegrával, és eleve a nagyobb méreteket részesítették előnyben.

Most viszont egy teljes egészében szerényebb gépen dolgoznak. Az AT7-A-nak nincs négy magja és a megjelenítője sem 10 colosra nőtt ? ezzel veszik célba a nagyobb közönséget.

A táblagéppel egy RockChip lapka kerül bevetésre, ami az eddig kiderített tulajdonságai alapján az RK3066 lesz. Tehát két Cortex-A9 processzormaggal állhatunk szembe, melyek 1,6 GHz-es frekvencián üzemelnek, a grafikus feladatok megoldása pedig négy Mali-400 grafikus egységre fog hárulni. A SoC 1 GB-nyi rendszermemória társasságát fogja élvezni, a háttértár méretére pedig még nem derült fény, de vélhetően bővíthető lesz microSD-vel és 4 vagy 8 GB-ra számíthatunk.

Ez a készülék egy 7 hüvelykes panelt vesz majd alapul, ami IPS technológiát fog alkalmazni, a felbontását tekintve pedig 1024 x 600 képpont jellemezheti. Sajnos az AT7-A-t egyelőre eléggé nagy titkolózás övezi, így ezeken a meghatározó paramétereken túl csak az operációs rendszer mibenlétére derült fény (még azt sem tudjuk, milyen formában ölt majd testet képek hiányában). A Toshiba következő tabletjének a frissességére viszont biztosan nem lesz panasz, ugyanis az Android 4.2.2 (Jelly Bean) fog rajta futni.

Tehát a Toshiba AT7-A nem egy újabb csillió pixelt és processzormagot sorakoztató csúcsgépnek ígérkezik, de ez vélhetően az árán is meg fog látszani, így nagyobb piaci részesedést szállíthat a gyártónak, mint a felhozataluk drágább tagjai. Ezzel a megoldással a Toshiba valószínűleg olyan eszközöknek szeretne ellenfelet állítani, mint a HP Slate 7 vagy az Acer Iconia B1, de az ASUS MeMO Pad HD 7 már minden bizonnyal kemény fejtörést okozhat neki. Ennek megfelelően a harmadik, vagyis jelenlegi negyedévre várható újdonság ára 150 dollár alatt alakulhat.
nincs még hozzászólás