Klímakrízis: az ENSZ főtitkára szerint nemsokára elérünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút

2019. december 01.
6.1401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
António Guterres, az ENSZ főtitkára olyan kijelentéseket tett, amik remélhetőleg pofonként érinti a világvezetőket, merthogy olyan szavakkal hívta fel a figyelmet a globális felmelegedés általi krízisre, amire nehéz nem felkapni a figyelmünket.

Egy madridi sajtótájékoztató alkalmával mondta el ugyanis, hogy a klímaváltozás képében immáron egy hosszútávú, egyszer majd potenciálisan bekövetkező problémáról beszélünk, hanem egy globális krízisről, amely drasztikus módon fenyegeti az emberiséget. Hozzátette: mivel sokkal gyorsabban növekszik a veszély, ezért hamarosan elérünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszaút.

Guterras maga is hivatkozott számos mérésre és kutatásra, amik kimondják, hogy gyakorlatilag már nagyon a határán táncolunk annak, hogy megkezdjük a Föld pusztítását, mindezt pedig azzal a mondatával nyomatékosította, hogy az emberiség sok évtizeden keresztül háborúzott a bolygó ellen, most a Föld visszatámad. A katasztrófa elkerüléséhez elengedhetetlen, hogy ne haladja meg ebben az évszázadban a globális felmelegedés mértéke az 1,5 fokot.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

4 éve, 9 hónapja és 1 napja

Igazán jó hogy felismerik a bajt, de attól sajnos ez még baj marad.

válasz erre

inkognito

4 éve, 9 hónapja és 1 napja

Ez bizony szomorú tény.

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 9 hónapja és 2 napja

Már elértük.

válasz erre

Levi87

4 éve, 9 hónapja és 2 napja

Már mindenki szerint elértünk ide, mégsem történik semmi.

válasz erre