Kívülről is megvizsgálták az ISS sérült űrhajóját, simán hazajönnek vele az oroszok

2018. december 16.
4.3101
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az egész világot izgalomban tartotta, amikor pár héttel ezelőtt kiderült, hogy egy aprócska lyukat találtak a Nemzetközi Űrállomáshoz dokkolt Szojuz MS-09-es űrhajó oldalán, amiről sokáig úgy tűnt, komoly galibát okozhat odafent.

A belső vizsgálatok és a részben szakszerű toldozgatás mellett azonban ma már biztos, hogy ez a kis sérülés - amit még a Földön okozhattak az egység számára - biztosításra került, azonban mielőtt ismét begyújtanák a szerkezetet, az orosz űrhajósok egy űrséta során megvizsgálták kívülről is a kérdéses modult.

A két asztronauta a sérülés helyén teljesen lebontotta a hővédő szigetelést, valamint a meteoritvédelemre megálmodott réteget, azonban a begyűjtött minták és a vizsgálatok alapján a földi egységgel közösen úgy döntöttek, hogy a gépezet simán kibírja a hazautat.

Ennek az oka részben az, hogy miután az egység lekapcsolódik a Nemzetközi Űrállomásról, a visszatérő kabin és az orbitális kabin elválnak egymástól, utóbbi pedig elég a földi légkörben, és az űrhajósok szerencséjére éppen utóbbi az, melyen a sérülés megtalálható.


4 hozzászólás

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jól szétkapták a cuccot!

válasz erre

Harder

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Úgyis befoltozták volna, ha azon múlik a hazatérés...

válasz erre

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Megúszták.

válasz erre

techiii

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez akkor jó hír.

válasz erre