Kiváló alternatíva volt a Facebookra, gyorsan el is lehetetlenítették a működését

2019. április 18.
3.0151
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Gyakorlatilag lehúzhatja a redőnyt az a közösségi oldal, mely TikTok név alatt kiváló alternatívát nyújtott több régióban is a Facebookra, azonban miután elveszítette egyik legfontosabb piacát, nem kizárt, hogy végleg a földbe állhat.

Történt ugyanis, hogy a kínai fejlesztésű közösségi oldal bár elképesztő ütemű terjeszkedésbe kezdett, márciusban már 1 milliárd letöltésnél járt, azonban a rövidebb videók megosztására lehetőséget adó platform - mely óriási népszerűségnek örvendett a fiatalok körében - most egy nagyon fontos piacot veszített el.

Miután ugyanis az átfogó cenzúra hiányából fakadóan a TikTok keretein belül több pornófelvétel is felbukkant, az indiai legfelsőbb bíróság döntése alapján az applikációt az Apple és a Google is levette saját digitális boltjából az indiai régióban, így az alkalmazás rögtön elveszített egy jelentős, 120 milliós piacot.

Ennek megfelelően a TikTok terjedése alaposan vissza is esett, és a helyzet csak tovább fokozódik, hiszen a már letöltött alkalmazások is használhatatlanná válnak hamarosan Indiában, ami mellett a ByteDance közösségi platformja így szinte kizárt, hogy a világ más részein, így például felénk is elterjedhessen.
3 hozzászólás

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Oké, hát ezért nem is csodálom hogy kitiltották.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mondjuk a poresz gáz. Azért ilyen szempontból tényleg jobb a FB.

válasz erre

techiii

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mondjuk nem csodálom. Ezt kicsik használják főleg és pornó jelent meg rajta.

válasz erre