Kitiltja a Twitch a Simp és az Incel szavak használatát a platformról

2020. december 17.
16.1951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Aki esetleg nem jártas az internetes szótárban, azoknak valószínűleg nem csengenek ismerősen a "Simp", és az "Incel" szavak, melyek közül előbbi egy adott nő iránti, feltétel nélküli sóvárgást jelenti, utóbbi pedig ennek ellenkezőjét takarja, azaz a nők lekicsinylésére hajlamos viselkedést.

Ezek főként mémként vannak használva az internetes közegben, senkinek nem bökte a csőrét, hogy jelen vannak a köztudatban eme kifejezések, a Twitch azonban mégis úgy döntött, hogy kitiltja ezeknek a szavaknak a használatát. Sőt, még a "Virgin", azaz a "szűz" szót is tilos lesz ezentúl kimondani a népszerű streaming platformon.

Január 22-étől lépnek életbe ezek az új határozatok, azonban azt is fontos hozzátenni, hogy a Twitch csak akkor szankcionál ezek használatáért, ha sértésként vannak alkalmazva. De hogy ki fogja eldönteni hogy szimplán csak poénként használja-e valaki ezeket... no ez az az aspektus, ahol vélhetően problémák fognak felmerülni.

5 hozzászólás

Gólem

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ejha. Komoly lépések.

válasz erre

Fikarc

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ez most komoly? röhögő smiley Mi lett ezzel a valaha olyan üttőrő platformmal? meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Ezen jót röhögtem, köszönöm Twitch. Egyébként a nézőik fele beillik ezekbe a kategóriákba, nem csoda, ha féltik őket attól, hogy elmennek onnan. röhögő smiley Az a baj, hogy ez a sok f.szság, amin twitchen jött létre már kijutott onnan.

válasz erre

Tommy

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

Gratulálok a sok bátor szolgáltatónak. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 6 hónapja és 21 napja

***** érzékeny világ ez...

válasz erre