Kitiltanák a Huaweit Európából az 5G kiépítése alatt

2019. február 05.
4.2341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egyre több régió akar megszabadulni a globális első helyre törekvő Huawei-től, Amerika, majd pedig az ausztrál szankciók után most az Európai Bizottság fontolgat egy nagyon komoly lépést a kínai gyártó ellen.

A Reuters információi szerint az említett európai döntéshozók azt fontolgatják, hogy az egész kontinensről kitiltják a Huawei 5G-s eszközeit. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez csupán az új generációs hálózat kiépítésére vonatkozik, az okostelefon piacot egyelőre nem szankcionálnák.

Az ok továbbra is változatlan, az országok félnek attól, hogy a Huawei és a kínai állam nemzetbiztonsági kockázatot rejt, mivel a gyártó túlságosan is összefonódott az anyaországával. Ha ez megtörténik, akkor nagyot csúszhat az 5G kiépítés, ugyanis a Huawei mindig élen járt egyes hardverek fejlesztése terén, ergo a büntetés komolyabb vonzatokat is hozna.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Hellblade írta:
Google,Facebook,stb nem kockázatosak?
Dehogynem, kapják is a büntit.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Én nem értem, ennyi erővel senkivel ne építessenek semmit.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Nem kételkedem a kínai kormány hatékonyságában akkor, ha valamit el kell érni. Tehát akár a Huawei-t is használhatnák kémkedni, DE akik erről döntenek pont annyira szakértők, mint akik Zuckerberg-et is interjúvolták.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink