Kiterjesztett valóság fülhallgatón dolgozik az Apple?

2019. november 28.
5.9411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Képzeljük el azt a szituációt, ahogyan egy üzleti konferencia során, amikor a résztvevők a világ több pontján helyezkednek el, egész egyszerűen nem tudjuk kivenni, hogy mikor ki beszél, és nem tudjuk a hangokat a személyekkel azonosítani.

Kellemetlen helyzet tud ez lenni, azonban az Apple szabadalma ezen könnyen javíthat, merthogy olyan AR, azaz kiterjesztett valóság fülhallgatót védettek le, amellyel a hangokat mind más irányból érzékeljük, ebből fakadóan ténylegesen úgy érezhetjük magunkat, mintha egy konferenciateremben ülnénk az üzletpartnerekkel.

Annak megfelelően állítódik a hangerő a különböző irányokból, hogy ki beszél éppen, merthogy minden egyes résztvevőhöz automatikusan hozzárendelne a rendszer egy pozíciót, így akár ha nem is tudjuk hang alapján pontosan, hogy ki szólalt éppen meg, a hang irányából már egyértelmű lesz.

Eredetileg még 2017 júniusában jegyeztette be ezt a szisztémát az Apple, azóta pedig nem kizárt, hogy ejtették az ötletet, hiszen nem garantálható, hogy a szabadalmak később meg is valósulnak.

Kiterjesztett valóság fülhallgatón dolgozik az Apple? - 2. kép

3 hozzászólás

inkognito

4 éve, 8 hónapja és 14 napja

Nehéz ezt elképzelni h fog működni.

válasz erre

Porthos

4 éve, 8 hónapja és 14 napja

Majd ha le lehet halkítani azt aki zavar akkor érdekelni fog!

válasz erre

Levi87

4 éve, 8 hónapja és 14 napja

Ugyanez van már FaceTime-ban is úgyhogy simán lehet.

válasz erre