Kiszivárgott dokumentumok szerint a Huawei segített Észak-Koreának 3G-s hálózatokat kiépíteni

2019. július 22.
3.5001
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Huawei egyik egykori alkalmazottja olyan belsős dokumentumokat szivárogtatott ki, melyekben benne foglaltatik, hogy a főképp a telefongyártásról ismert cég segédkezett Észak-Koreának a múltban.
 

A GitHub felületére kerültek a dokumentumok, amikből kiderül, hogy a Huawei egy másik kínai a céggel, a Panda International Information Technology társaságában dolgoztak számos projekten az elmúlt nyolc évben, köztük Észak-Koreának is segítettek titokban a 3G-s hálózatuk kiépítésében.

Ezzel a legnagyobb probléma, hogy amennyiben a Huawei valóban így tett, és amerikai technológiát alkalmaztak, akkor azzal megszegték az USA-ra vonatkozó export-törvényeket. A dokumentumokat a The Washington Post munkatársainak juttatta el az illető első körben, majd az egészet még további két, a tűzhöz közel álló illető személy további dokumentumokkal egészítette ki.

A Huawei szóvivője reagált a történtekre:


A Huawei teljes mértékben elkötelezett az összes olyan országban és régióban érvényes törvényi és rendeleti előírások betartása mellett, ahol működünk, beleértve az Egyesült Nemzetek, az Egyesült Államok és az Európai Unió valamennyi exportellenőrzési és szankcionálási törvényét és rendelkezéseit.
5 hozzászólás

inkognito

6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Úgyis kimagyarázzák.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Uhhh Észak Korea az meleg pite..... Hát, csak nem derül ki hogy igaz...

válasz erre

rDAVE

6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ronalddo írta:
De hát már felmentést kaptak, úgyhogy nem is értem.
Itt nem arról van szó, hogy a Huawei nem kereskedhet, hanem arról, hogy senki. Észak-Korea ellen több szankció is érvényben van. Pár napja Japánról volt ENSZ jelentés, hogy éveken át vittek japán cégek tiltott dolgokat Észak-Koreába, pl radarantennákat.

válasz erre

Ronalddo

6 hónapja, 2 hete és 5 napja

De hát már felmentést kaptak, úgyhogy nem is értem.

válasz erre

Mordorer

6 hónapja, 2 hete és 5 napja

Attól függ, mikor kezdődtek a munkák.

válasz erre