Kiszivárgott az új Trónok Harca évad első négy része

2015. április 13.
5531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Trónok harca jelenleg a világ egyik legnépszerűbb televíziós sorozata, mely idén elérkezett az ötödik évadához.

A kultikus széria ötödik évadjának első részét az amerikai premierrel egy időben ma hajnalban 03:00-kor tűzte műsorra a hazai HBO, mely csatorna természetesen ma este 22:00-kor is levetíti a sokak által várva várt szezonindítót.

A George R.R. Martin regényéből készített tévésorozat rajongói azonban már az elmúlt hétvégén megtekinthették a hivatalosan csak ma debütált első részt, illetve az ezt követő három további részt is. Minderre úgy kerülhetett sor, hogy a világhálóra idő előtt kiszivárgott az ötödik évad első négy része: a többek közt a hazai torrentoldalakon is felbukkant részek normál SD felbontásúak, vagyis az igazán pöpec HD minőségű részekre egyelőre még várnunk kell. A négy rész egyébként vélhetően az újságíróknak elemzés céljából kiküldött változatból szivároghatott ki.

A rivális Netflixnél hasonló problémák egyáltalán nem fordulnak elő, ugyanis ez a hazánkban egyelőre sajnos még nem elérhető szolgáltatás a sorozatok esetében mindig egyszerre elérhetővé teszi az adott évad összes részét. Így szokott ez történni például a Netflix legnépszerűbb sorozata, a House of Cards esetében is.

Érdekes egyébként, hogy a korábbi évadok tekintetében a Game of Thrones sorozat nemzetközi szinten, és több ország helyi torrentoldalainak összesítése szerint is sokszor elnyerte a "leginkább torrentezett sorozat" címét, viszont a hivatalos, tévében sugárzott epizódok nézettsége még ennek ellenére is rekordokat döntögetett. A szabad letöltésekért szónokolók szerint ez is bizonyítja, hogy a kalózkodás nem feltétlenül fojtja meg a legális piacot, sőt egy adott márka (sorozat, mozifilm, zene) esetében még növelheti is annak elismertségét, népszerűségét.
nincs még hozzászólás