Kiszivárgott az iOS forráskódjának részlete, ami készülékek millióit sodorhatja veszélybe

2018. február 09.
1.3351
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Motherboard magazin egyenesen a történelem legnagyobb szivárgásának nevezte azt az esetet, melynek részeként a napokban ismeretlen tettesek feltöltöttek a GitHub-ra egy forráskódot, ami állítólag az iOS egyik fontos komponenséhez kapcsolódik.

A beszámolók szerint az iBoot valóban az iOS operációs rendszerhez része, és konkrétan azért felelős, hogy a telefon biztonságosan el tudjon indulni, illetve utána a szükséges szoftverek is egytől-egyig betöltődhessenek.

Bár első blikkre egy ilyen forráskód kiszivárgása nem tűnik túl nagy problémának, azonban a Motherboard szerint ha rosszindulatú hackerek kezébe jut, akkor készülékek milliói kerülhetnek veszélybe, lévén felfedezhetnék és kihasználhatnák a rendszert futtató készülékek esetleges sérülékenységeit.

A kódot biztonsági szakértők is megvizsgálták már és hitelesnek nevezték a látottakat - időközben az Apple is elismerte a szivárgást -, Jonathan Levin szerint pedig mindezzel a kiberbűnözők akár olyan programokat is fejleszthetnek majd, melyek lehetőséget biztosítanak lezárt iPhone-ok feltörésére vagy távoli vezérlésére.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 5 napja

Mondjuk ez az iOS 9 kódja ha jól tudom, most már 11-nél tartanak.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 5 napja

Az elmúlt egy év nem az Apple éve.

válasz erre

TEchie

1 éve, 5 napja

****a.

válasz erre