Kísérlet bizonyítja, hogy az emberi szervek szállításában is mindennél hatékonyabbak a drónok

2018. november 22.
5.5271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes, ámde annál hasznosabb kísérletet hajtottak végre az elmúlt hetekben a Maryland Egyetem kutatói, akik azt szerették volna megtudni, hogy alkalmasak-e a drónok emberi szervek biztonságos szállítására.

Köztudott ugyanis, hogy sok esetben a szervtranszplantációt nem az orvosok vagy a lehetőségek, hanem konkrétan az emberi szervek hiánya idézi elő, hiszen ezeket autóval szállítják a kórházakba, azonban az egyetem munkatársai most bebizonyították, hogy drónokkal sokkal biztonságosabb lehet ez a folyamat.

Bár sokan szkeptikusak voltak a dolog kapcsán, a kutatók azonban egy transzplantálásra nem alkalmas vesével elvégeztek egy alapos tesztet, aminek részeként egy speciális tárolóba tették a szervet, azt ráerősítették egy DJI Matrice 600 Pro drónra, amivel aztán 5 kilométeres távolságba reptették a szállítmányt.

Az utazás során megvizsgálták az emberi vesét, és megdöbbenve tapasztalták, hogy szövetei sokkal jobb állapotban maradtak, mintha autóval szállították volna, sőt mi több, nemcsak a hőmérséklete volt állandó, hanem kevesebb rázkódást is kellett elszenvednie, tehát elméletben sokkal alkalmasabb volt a beültetésre.

A szakemberek így nem tartják kizártnak, hogy a jövőbben a szervdonorok életét is drónok menthetik majd meg, noha a jövőben még több hasonló tesztet végeznek annak érdekében, hogy a módszert élesben is alkalmazzák.
4 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Megint egy olyan felhasználási terület, ahol rengeteg értelme van egy ilyen cuccnak! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Már csak a hatótávot kell normálisan megnövelni, hogy ezek a dolgok életszerűek legyenek.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Az milyen komoly! meglepett smiley

válasz erre

login_password

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

Ez baromi jó ötlet. És ezek szerint működik is.

válasz erre