Kis híján tragédiába fulladt az 50 évvel ezelőtti Holdra szállás

2019. július 16.
2.5491
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nancy Atkinson tudományos újságíró az új könyvében, az Eight Years to the Moon: The History of the Apollo Missions-ben olyan részleteket hoz nyilvánosságra a Holdra szállással kapcsolatban, amik eddig titkosítva voltak.

Munkájából kiderül egy fontos részlet az Apollo-11 küldetéséről, miszerint a mára már örömittasan ünnepelt esemény majdnem tragédiával végződött, és ami a legérdekesebb az egészben, hogy erről már csak akkor szerzett a NASA tudomást, miután hazatértek az asztronauták a Földre.

Egy leselejtezett űrmodul épphogy elkerülte az űrhajósok kapszuláját, ami kevesebb mint egy órával a Földet érés előtt történt, sőt mi több, Atkinson forrásai szerint három másik Apollo-küldetés legénységét is hasonló veszély fenyegette. A NASA emberei főképp a szerencsének tudják be, hogy nem következett be az ütközés.

A könyvben egyébiránt egy sor más anomáliát is ismertet az íróhölgy, mint például azok a kráterek, amik kis híján hazavágták a Holdon való landolást, ezért Buzz Aldrinnak és Neil Armstrongnak közel minden üzemanyagot fel kellett használnia a biztonságos földet éréshez.
3 hozzászólás

techiii

5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Azért ezzel tisztában van az ember. Nagyon picit múlott h minden rendben volt.

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Gondolom, nagyon sok küldetéssel volt ez ugyanígy.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Na majd ha kijön magyarul, elolvasom.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink