Kirabolnál egy Apple üzletet? Most megtudhatod, hogy miért felesleges!

2017. május 02.
4.0901
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A napokban bombaként robbant a hír, hogy egy négy főből álló bűnbanda egy óra alatt két San Diego-i Apple Store-t is kirabolt, és magukkal vittek 10 ezer dollárnyi értékű iPhone-t és Mac-et, ami ebben a formában nem volt teljesen igaz állítás.
 

Az Apple ugyanis bejelentette, hogy az illegálisan eltulajdonított készülékek konkrétan értéktelenek, hiszen nem azért nem rögzítették ezeket a megszokott módon a kiállítóasztalokhoz, mert megőrültek - ez a módszer amúgy sem ért sokat -, hanem azért, mert egy egészen új lopásgátló technológiát alkalmaznak már.

Ez nem más, mint egy speciális szoftver, ami csak a demós eszközökre kerül fel, és azt a célt szolgálja, hogy amint a telefonok vagy egyéb gépek kikerülnek az üzlet WiFi-körzetének szórásából, azonnal letiltanak, majd az akkumulátor lemerüléséig folyamatosan küldik helyzetüket az Apple jól ismert készülékkereső szolgáltatásának.

Ennek köszönhetően nemcsak a tolvajok lesznek meg nagyon rövid időn belül, hanem maguk az ellopott eszközök sem érnek semmit, legfeljebb alkatrészként lehet értékesíteni néhány elemüket.
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 22 napja

Megoldják azt szerintem....

válasz erre

Levi87

1 éve, 22 napja

Szopás.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 22 napja

Hozzáértő személy tuti le bírná irtani a szoftvert. Csak hát az nem lopkod, hanem dolgozik valahol.

válasz erre

techiii

1 éve, 22 napja

Menő

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink