Kingdom Come : Deliverance - Két nap alatt sikerült!

2014. január 25.
1.0931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
A Warhorse cseh fejlesztőcsapat újabb hihetetlen Kickstarter sikert könyvelhet el magának  a Kingdom Come : Deliverance című játékuk kapcsán.

Történt ugyanis, hogy a realisztikus, középkori szerepjátéknak készülő játékuk mindösszesen két nap alatt elérte a kitűzött 300 000 fontos támogatási összeget, és még 26 nap vissza van a kampányból.

Hogy minek is ígérkezik a Kingdom Come : Deliverance? A fejlesztők elmondása szerint egy realisztikus középkori szerepjátéknak, melyben belső nézetből irányíthatjuk karakterünk, különlegességét pedig épp az "egyszerűsége" adja, hiszen igyekeznek egy valósághű képet festeni a középkori életről sárkányok, démonok és minden egyéb alvilági kreatúra nélkül.

Ennek ellenére unalomról szó sincs, hiszen részt vehetünk középkori csatákban, várostromokon, kapcsolatba léphetünk a saját életüket élő városlakókkal, akár el is csábíthatjuk valamelyiküket.

Karakterünk fejlesztésébe sem kívánnak beleszólni, a számunkra szimpatikus módon fejlődhetünk, lehetünk akár harcosok, tolvajok vagy dalnokok is. Ha ezek sem az igaziak, elkészíthetjük saját áruinkat, bányászhatunk ásványkincsek után kutatva, vagy készíthetünk gyógyhatású főzeteket, az ígéretek szerint egy-egy minijáték képében, szemben a szinte mindenhol használt menürendszeres megoldással. Mindezt egy nyílt világban, amely csak az első fejezetben legalább 30 órás játékidőt ígér.



A kampány sikere természetesen nem jelenti annak végét, hiszen extra célok is vannak, így például játszható női karakter, élő szimfonikus zenekarral felvett zenék valódi, középkori dallamokból, vagy akár valódi motion capture technológiával felvett animációk, ami egy neves stúdiónál ugyan alapkövetelmény, de egy független fejlesztőcsapatnak nagy kihívás. Elegendő támogatás fejében azonban ennek sincs semmi akadálya, és úgy tűnik, minden esély adott, hogy össze is gyűljön.

Mindössze 15 font fejében mi magunk is kaphatunk egy digitális változatot a minden bizonnyal elkészülő játékból, plusz 5 fontért azonban már dobozos kiszerelésben is magunknak tudhatjuk a Kingdom Come : Deliverance-t, de lehetőségünk van bővített változatokat is igényelni, ám egy részük kizárólag limitált példányszámban érhető el, melyből már nem túl sok szabad hely maradt.

A játék hivatalos oldalán számos egyéb érdekesség, kép és infó kiderül a játékról, melyet a http://kingdomcomerpg.com/ címen értek el.

A kész játék három fejezetben jelenik majd meg, melyek közül az első tervezet megjelenése 2015 végén esedékes, cserébe azonban PC, MAC, Linux és remélhetőleg next gen konzol tulajdonosok is élvezhetik majd a "középkori szimulátort". Sokára van az még...
nincs még hozzászólás