Kínai vállalatok nyújtották be 2019-ben a legtöbb nemzetközi szabadalmat

2020. április 09.
5.5891
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Szellemi Tulajdon Világszervezetének legfrissebb sajtóközleményéből rögtön megértettük, hogy miért akarja annyira eltakarítani az útból a Huaweit az Egyesült Államok, lévén 2019-ben kínai vállalatoknak sikerült benyújtaniuk a legtöbb nemzetközi szabadalmat.

Ez óriási törés az USA tekintetében, hiszen 1978 óta, vagyis a szervezet megalakulásától kezdődően ők nyújtották be minden évben a legtöbb új szabadalmat, tavaly azonban megfordult a helyzet, az élen pedig nem meglepő módon az Egyesült Államok legnagyobb célpontját, a Huaweit találhatjuk, akik 4411 szabadalmat adtak be a hatóságokhoz.

Őket ráadásul további ázsiai vállalatok követtek, így a Mitsubishi, a Samsung, a Qualcomm és az Oppo volt a legaktívabb ötös a nemzetközi szabadalmak tekintetében, és sokat elmond a jelenlegi helyzetről, hogy a tíz legfontosabb jelentkezőből négy kínai társaság volt, és az összes közül hat a digitális kommunikáció területén rendelkezik a legjelentősebb befolyással.
5 hozzászólás

Huginn

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez azért egy érdekes adaléka a Trump vs Huawei történetnek...

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem hiszem hogy éppen ezért támadja őket az USA, de nyilván a szuperhatalmaknál már csak ilyen helyzetek vannak, az uralom nem állandó soha. Előbb utóbb megtörik.

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Érdekes, hogy pont az Oppo.

válasz erre

rDAVE

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

F.stak ők a szovjetektől is anno, majd a 80-as években a japánoktól, de mindkettő saját korlátjaiba ütközött, viszont Kína olajozottabb és nyitottabb, mint a Szovjetunió és nagyobb, mint Japán... Kevés ország képes arra, amire az USA, de Kína képes. Az EU nem egységes, így nem vetélytárs, India és Brazília nem elég dinamikus.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Pörögtek, idén viszont nem így lesz.

válasz erre